Kompilasi aksi Malaysia UAE di Kuala Lumpur

Komentar

  1. Revan El Fatih

    Revan El FatihBulan Yang lalu

    Malaysia permainan kerenn.. Salam dari Indonesia.. ikut senang asia tenggara mulay berkembang sepak bolanya khususnya Malaysia.. semangat terus Malaysia kami dari Indonesia.. semoga indonesia dan malaysia akan segera harmonis.. Amiinn

  2. M.wildan Rafi

    M.wildan RafiBulan Yang lalu

    Ya kalah gk layak masuk piala dunia

  3. Zulfikri Alizan

    Zulfikri AlizanBulan Yang lalu

    Aku xnk komen player ni xbgus, kna tkr yg ni tkr yg tu.. sume tu keje tch.. dia lbih tau.. Cuma elakkan kesilapan kecil brulang trutama defend.. defend kalo lbih tegap, insyallah kt blh pegi jauh.. Pressing dh cantik.. byk improvement, rentak cm gitu yg kt nk dan sila kekalkan.. jgn bg ruang lngsng kat pihak lwn.. Go harimau malaya, truskn fokus anda..

  4. ming rock

    ming rockBulan Yang lalu

    Shoko AkiyamaShoko Akiyamaสา่้าา ,, jhh

  5. Rezeky Amanda

    Rezeky AmandaBulan Yang lalu

    Assalamualaikum saya dari Medan indonesia, saya suka dengan permainan malayssia lawan uea biarpun kalh setidaknya beda tpis sudh hampir bisa mengimbangi uea yg ranking fifa nya lebih baik semoga kedepannya makin berjayee Bravo malaysia from indonesia

  6. Suwondo Kasus

    Suwondo KasusBulan Yang lalu

    Hahahahahahaha

  7. Rusman Suwandi

    Rusman SuwandiBulan Yang lalu

    Malaysia tujukan pada dunia bahwa Sepak bola Asia tenggara tak bisa dipandang sebelah mata Sallam dari Sukabumi INDONESIA INDONESIA MALAYSIA Saudara serumpung KAKA BERADIK MACAM UPIN IPIN

  8. malay malays

    malay malaysBulan Yang lalu

    Main bola kena cpt psing,bkn tnjuk skill indvidu,disbabkn itu bola lmbat smpai ke kwsan lwan.

  9. Win MyHeart

    Win MyHeartBulan Yang lalu

    Permainan malaysia lebih bagus dai UAE..namun keberuntungn blum memihak.. slm dr Indonesia

  10. NO NamEhS

    NO NamEhSBulan Yang lalu

    Hebat malay dr indo, saya mah penikmat sepak bola mainya bagus

  11. Anwar Sarjani

    Anwar SarjaniBulan Yang lalu

    Saya juga dr indonesia mendukung penuh timnas malaysia!.

  12. mich khey

    mich kheyBulan Yang lalu

    Permainan bagus tim malaysia, kamu berpeluang, jgn karena insiden sdikit suporter kmrin kita saling bermusuhan & tk tegur sapa. Salam saudara islam.. dr semarang-indonesia

  13. jubei318

    jubei318Bulan Yang lalu

    walau kalah aku tetap berpuas hati dgn permainan team Malaysia..jauh lbh baik. dr segi corak permainan dan hantaran..terutama di separuh masa pertama..mmg nampak bermutu...tahniah Harimau Melaya..

  14. Hendra Adi Saputra

    Hendra Adi SaputraBulan Yang lalu

    Mantappp malaysia aku indonesia tetep dukung malaysia agar bisa lolos ke putaran berikutnya semangat harimau malaya

  15. Hendra Adi Saputra

    Hendra Adi SaputraBulan Yang lalu

    Bosen indonesia kalah mulu😙

  16. Abdullah Sanny

    Abdullah SannyBulan Yang lalu

    Mantul UEA, ganyang tuh mls!

  17. Daniel Haris

    Daniel HarisBulan Yang lalu

    Main bagus. Takpa nanti bikin lagi

  18. Rosely Johar

    Rosely JoharBulan Yang lalu

    Keeper tu prlu ditukar. Dlm 2 plawanan, 4 bijik dia dah lepaskan. Nak tggu ape lagi coach. Mcm lah Msia tak ade keeper lain. Keeper lain pun ade bakat tetapi jikalau tak diberi peluang bmain mcm mane mereka nak tunjukan bakat mereka. Tak kan nak tunggu hingga dibolosi oleh Thailand baru nak ditukar.

  19. Gaden Rock

    Gaden RockBulan Yang lalu

    Apa malaysia tdak ada stroke lain k..selain dari mat yo..

  20. Kiki Hidayat

    Kiki HidayatBulan Yang lalu

    Ultras malay ...kami masyarakat Indonesia meminta maaf . Atas ulah berapa penonton kami di GBK ...jnagn menilai semua yang ada di stadion GBK rakyat Indonesia tuh sma .sukaya bikin rusuh n anarkis ...slam damai

  21. Kukun clb

    Kukun clbBulan Yang lalu

    Tahnia malaysia..kami pendukung indonesia pun bangga liat permainan epic team kalian.. Semoga bisa mewakili team asia ke piala dunia💪💪💪

  22. qoyyum annafi

    qoyyum annafiBulan Yang lalu

    Malaysia 👍👍👍👍

  23. pelopor nusantara

    pelopor nusantaraBulan Yang lalu

    Mampusss loe kalah

  24. Budi Hafid

    Budi HafidBulan Yang lalu

    TIMNAS MALASIA EMANG BAGUS kita harus berdo'a semoga TIMNAS INDONESIA segera berbenah untuk kedepannya akan lebih bagus dan berprestasi Amiin

  25. Suheliyanti Jono

    Suheliyanti JonoBulan Yang lalu

    Smoga Malaysia masuk ke piala dunia, permaianan yg sangat memuaskan. Maju terus saudara ku. Amin ya rabb Salam dari sumatra.

  26. Indrawan Fahmy

    Indrawan FahmyBulan Yang lalu

    MALON (Maid Of London) 0-10 UEA, Peringkat Fifa Low😂😂😂

  27. adinda hanna

    adinda hannaBulan Yang lalu

    Mslaysia bnyk peluang utk menang hari tu...

  28. TheProBush

    TheProBushBulan Yang lalu

    Boleh la mulakan gerakan boikot Arab... Nasi Arab, Roti Arab,....

  29. bJkvj kvh

    bJkvj kvhBulan Yang lalu

    Orang bego bola cuma 1 di uber uber !!!!! Goblooooookkkkkkkk

  30. Agung Ngurah

    Agung NgurahBulan Yang lalu

    kurang beruntung dan penyelesaian akhir tidak optimal,,tapi permainan bagus

  31. Mr Simple

    Mr SimpleBulan Yang lalu

    Dengan berat hati saya sampaikan malaysia memang lebih unggul dari.indonesia dari segi.kesejahtera.an dan juga sepak bola nya dan indonesia boleh lah mencontoh . selamat utk.malaysia kalian best lah dan mohon maaf atas kejadian oknum penyokong kami di gbk itu hanya segelintir manusia yg tak menjunjung tinggi seportivitas nyaa over all malaysia bagus bgt melawan uea hanya faxtor luky aja blom berpihak utk malaysia best lah selamat kaliaan memang jauh meninggalkan indonesia dan semoga indonesia bisa maju dan sejahtera selayak nya malaysia amin salam seportivitas dan salam serumpun boleh .lah maen ke jogja siap jadi tour gide nya 😊+nengok malay vs uea macam tengok mu vs arsenal ..smgt utk malay

  32. Kheyral Nisaa Roble

    Kheyral Nisaa RobleBulan Yang lalu

    Mashaa'Allah well played Malaysia is my second Home🇲🇾 Nagaraku 🇲🇾👏🏽🥰

  33. mas rudi dinatta

    mas rudi dinattaBulan Yang lalu

    Kagum dg permainan tim malaysia.salam dari lampung. Indonesa

  34. Wisdaka Forlana

    Wisdaka ForlanaBulan Yang lalu

    Saya mendukung timnas Malaysia lolos ke piala dunia Salam hangat dari Padang Minangkabau Sumatra barat Indonesia 🇮🇩 Minang dan Melayu satu darah dan satu ibu yg terpisahkan walaupun beda negara

  35. J L

    J LBulan Yang lalu

    Yes 😁

  36. Mohd Shukri Saidi

    Mohd Shukri SaidiBulan Yang lalu

    MASUK PARTIBAN DENGAN SYAMER JAHANAM GAME.. GAYA MACAM DEME MAIN 90MIN, TERUS PANCIT🙄🙄😌

  37. KEYME

    KEYMEBulan Yang lalu

    Harus puji jgk keeper UEA. dpat selamatkan byk percubaan berbahaya dri malaysia. Tp tula xde rezeki malam td. Terus berjuang harimau malaya!

  38. Effendi Diki

    Effendi DikiBulan Yang lalu

    indonesia maen kaya latihan pemain lawan tida di interpensi malah di kejar doang kalow gitu cara nyah walow yang ngejar satu kp juga bakalan ngga dapat bola nyah

  39. Gusti Irman

    Gusti IrmanBulan Yang lalu

    Sy indonesia sy salut dgn timnas malaysia permainannya luar biasa

  40. Om Syeh

    Om SyehBulan Yang lalu

    Saya dr aceh mendukung malaya

  41. cahaya rouf

    cahaya roufBulan Yang lalu

    Selamat buat malaysia dari Indonesia

  42. Jeraiidaman Jerai

    Jeraiidaman JeraiBulan Yang lalu

    Terbaik malaysia.jauh berbeza dengan indonesia insyallah banyak lagi perlawanan teruskan insyallah milik.malaysia harimau malaya .....Jgn riak mcm indonesia hagat tahi kucing suam2 tahi kambing indonesia

  43. mlekotho chanell

    mlekotho chanellBulan Yang lalu

    Modar

  44. Asep Sudrajat

    Asep SudrajatBulan Yang lalu

    Timnas malaysia Tetap semangat, asia tenggara bangkit. Salam dari indonesia

  45. Imam Ambadoor

    Imam AmbadoorBulan Yang lalu

    Klo yg di hadapi thailan .itu bukan indonesia .itu pertandingan JAWA vs THAILAN..rakyak di luar pulau jawa kebanyakan gk bisa nonton karna siaran ny di acak .setiap ada pertandingan tempat ny di jwa ..padahal di borneo ada stadion batakan balipapan.aji imbut renggaron. Jaka baring palembang..

  46. Antiroger Roger

    Antiroger RogerBulan Yang lalu

    Syamel kutty...tk payah bagi masuk..lembik dia ni..nasib bgi dia masuk last2..klau masuk awal mmg lgi jahanam

  47. Agus Saputra

    Agus SaputraBulan Yang lalu

    Semangat Malaysia salam dari Indonesia

  48. Bangron7 Gaul

    Bangron7 GaulBulan Yang lalu

    Subhanallah Timnas Malaysia saya dari medan Benar2 Sangat bangga dengan timnas Malaysia

  49. Temas Miko

    Temas MikoBulan Yang lalu

    Aku indonesia asli Tapi utuk wakil asia tenggara aku dukung malaysia sepenuhnya Besar harapanku pada malaysia Singkirkan thailan dan vietnam. Jng cuma indonesia aja yg lu singkirkan

  50. Arupala Sail

    Arupala SailBulan Yang lalu

    Indonesia terlalu banyak di naturalisasi, main bagaikan liga tarkam. Apalagi lihat aksi kiper timnas , kayak baru belajar tangkap bola. Pssi juga semrawut. Jadwal liga piala dunia ,masih tetap berjalan liga 1. Sebentar lagi piala asia masih berjalan liga 1 pula . Terlalu banyak orang politik di olah raga sepak bola. Jadi hancur.

  51. Sanny turnip

    Sanny turnipBulan Yang lalu

    Team indonesia harus mengakui malaysia.. Timnas malaysia jauh lebih baik...jdi buat suporter harus terima dong..jngn bikin ulah lagi..harus iklas biar maju sepak bola indonesia...sepak bola bukan kaya main kartu ngarapin atau menunggu nasib....bukan ngarapin bola itu bundar yg selalu di dengungkan reporter tv indonesia..tu jaman kuno...klu permainan nya seimbang ea lah...ini jauh bangat..di negara sendiri main disearang terus. Kadang jengkel liatnya

  52. Sanny turnip

    Sanny turnipBulan Yang lalu

    Cobaaaa liat...kita harus terima memang malaysia hebat...jdi kita pantas kalah..timnas kta nanti lawan uea gk tau berapa gol nanti masuk

  53. putra persik

    putra persikBulan Yang lalu

    Saya terus akan mendukungmu malaysia,meskipun saya dari jawa tp saya salut sama permainanmu...

  54. putra persik

    putra persikBulan Yang lalu

    Maju terus malaisya jangan sampai seperti indonesia,,👍👍👍👍

  55. sarifudin hasan

    sarifudin hasanBulan Yang lalu

    Jangan sampe UEA menang.kl bisa 1 perwakilan asia tenggara ke piala dunia ...itu baru oke..sakses selalu malaysia salam hangat dr kami indonesia

  56. ali shodiqin adam

    ali shodiqin adamBulan Yang lalu

    Krj sama individu bola yg sangat baik,, tp sayang nasib x memihak pada malay,,, berjuang terus untuk menggapai kejayaan malaysia,,,from indonesia (perantau kampung pandan)

  57. Mohd Syamir Zulkifli

    Mohd Syamir ZulkifliBulan Yang lalu

    Walaupun kalah, namun aksi Dari Malaysia sangat baik . Malaysia perlukan seorang pertahanan seperti van dik , setidaknya seperti mahali jazuli

  58. joel_chao

    joel_chaoBulan Yang lalu

    กองหน้าสุดคม vs ยิงนกตกปลา

  59. Azlie Razalli

    Azlie RazalliBulan Yang lalu

    farizal.. skrg gian tunggu bola nak terbang2. posisi tu penting..

  60. Imam Supangat Bin Mesak

    Imam Supangat Bin MesakBulan Yang lalu

    Malaysia memang power tapi nasib tidak menyebelahi mereka.

  61. Lukman Jalaludin

    Lukman JalaludinBulan Yang lalu

    Stadionya kok lebih terang dri GBK ya...